Krumelurer

Stillhet

 

I dag ska dom bli över fjorton meter inne vid kusten. Vågor av den magnituden inger respekt och förtjänar ett besök trots att det regnar hundar och katter. Han packar sin ryggsäck med regnställ och hatt.

Naturen och vackra ord är snart det enda som verkligen fascinerar och berör honom på djupet.

Det finns en kärlek som ingen minns.

Han hade smakat på dom orden länge. Läst raden om och om igen. Ögonblicket när han mötte dom för fösta gången kunde inte ha varit bättre vald. Dagen hade passerat under regn och rusk. Han hade bestämt sig för att fortsätta i sin meditation. Att låta tiden stanna till och titta inåt. När natten kom så tände han det lilla ljuset och rökelsen på altaret vid fönstret. Han älskade den platsen. Att lugn och trygg få samla sig en stund, visa sin uppskattning och vördnad för det han fick lära sig, och blicka ut över dalen där ljusen från människorna glittrade kärleksfullt. Det värmde och helade.

Orden fanns i en bok

Efter alla år när han hade försökt att springa, gå, skilja, sälja eller segla bort från världen så hade han nu äntligen lärt sig att stänga den ute. Att för en stund blicka inåt.

Kan det vara så att det han hade sökt i alla år var en stund av stillhet. Ett lugnt ögonblick där allt stannar till. En paus från nyfikenheten, ambitionerna och all ny information. Att han hade blandat ihop sin önskan om stillhet med misantropi.

I ögonblicket så berusades han av att det fanns fler som upplevde världen som han och att det på nytt fanns en väg att beträda som kändes meningsfull. Det fanns äntligen något som kunde förundra honom.

Den nya tanken bar honom som en varm vind.

Stillhet. Han skulle i fortsättningen söka efter stillhet.

Det finns en kärlek som knappt någon längre minns.

Inre och yttre stillhet. Minns ni när vi fortfarande hade tid att vara omtänksamma och kärleksfulla. När vi på allvar kunde njuta av en stund som blev över. En stund till ingen nytta. En stund i stillhet.

Tänk om det är mellanrummet som räknas. Om det är pausen som är upplevelsen.

Andas

 

 

You Might Also Like