Krumelurer

Vem är du

 

 

-Vi kan nog behöva sånna som dig också, sa hon

Sånna som mig?

Hon utvecklade inte det vidare utan det har förblivit en liten gåta och en gissningslek i alla år.

Jag hade sökt jobb på Sveriges största flygbolag och det ingick ett antal personlighetstest i processen. Vid sammanfattningen efteråt så meddelade psykologen mig denna kryptiska mening. Just där och då så fick jag inga svar, jag ville bara få det hela överstökat och komma ut i solen igen eftersom andra människors vridande och vändande av min person aldrig har intresserat mig.

Även  det sista ingick i hennes mening men det visste jag inte då

I samband med att jag många år senare sökte ett chefsjobb så var det dax för test igen och återigen så droppar han som har hand om det hela en mystisk mening.

– Du får aldrig, aldrig, aldrig sätta dig och förvalta något

Punkt

Den här gången så ligger jag på och söker lite mera djuplodande svar men dom uteblir

I veckan så skickar en i familjen åter ett test till mig. Hon har blivit ledare på sitt jobb och har kört det i gruppen mest på kul. Jag anar dock direkt att detta måste vara bra eftersom hon skickar en länk till mig. Förmodligen så har hon häpnat lite över sina egna resultat. Jag tar sats och hamrar mig igenom det hela. Om det ska fungera något sådär rätt så får man inte sitta och klura för mycket. Bara kör på. Det är inte just frågan i sig som är viktig utan helheten. Det finns absolut inte några rätta svar, och det är väl här som dom flesta västerlänningar går bort sig, dom tror att det finns svar som är mer rätt än fel och att det finns personlighetstyper som vinner testet på slutet. Det gäller alltså inte att försöka genomskåda det hela och fundera ut vad dom förväntar sig. Om man är av den sorten så kan man lika gärna avstå.

Detta blir absolut ett av mina top five defining moments i livet

Det är helt häpnadsväckande

Jag får efter alla dessa år en trovärdig förklaring till varför saker är som dom är. En riktig välskriven förklaring som jag förstår

Det var som fan

Jag tänker inte gå in mer på detta än så utan lämnar det pratet till ett tillfälle när jag sitter tätt, tätt med någon som kan förstå

Det är inte viktigt för någon annan än mig men jag kommer att ha oändlig nytta av detta. Jag tror faktiskt att jag bara har anat vidden av det hela just nu och att det över tid kommer att förändra mer än vad någon av er kan tro.

Det är ingen slump att jag lever som jag gör. Det är ingen olycklig omständighet som har satt mig där jag är. Jag har format mitt liv ut efter min personlighet och tror att det är därför som jag, trots att det verkar lite märkligt för en utomstående ibland, för det mesta är så glad och lycklig. Jag lever helt enkelt livet ut efter mina egna förutsättningar. Det är heller ingen tillfällig nyck att jag intresserar mig för zenBuddhism och meditation. Det är tvärtom väldigt logiskt.

Fantastiskt

Som ni säkert förstår så är detta rena mannan från himlen för en person som alltid har uppfattat det som sker och sägs runt om denna som lite märkligt och svårt att begripa.

Jag är lite av en främling i min egen värld och nu vet jag varför

Du som har läst så här långt håller väl på att dö av nyfikenhet just nu så här är länken. Ta det för vad det är. Det är absolut ingen tävling och det finns inga rätt. Jag tänker att om din personlighet ligger helt i linje med de stora flertaltes så kommer du säkert bara att fnysa åt det hela och segla på som vanligt. Du är ju hemma redan. Du tycker världen runt dig är helt logisk. Eller så skiter du helt enkelt helt i den aspekten och bara kör på. Hur som haver. Här är länken. Du kan välja språk med den lilla jordgloben längst upp.

 

Testet

 

Hur gick det med jobbet då?

Jo då, jag blev både chef och fick arbete i många långa år trots att jag inte riktigt är som andra och inte ska förvalta. Det finns en plats för sådana som mig också

Kram på er

You Might Also Like